Jätikö ilman opiskelupaikkaa? Lisähaussa tarjolla useita koulutuksia

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Opiskelu kannattaa, mikäli haluaa saavuttaa tulevaisuudessa vankkaa ammattitaitoa osana toimivaa yhteiskuntaa. Yhteishaussa on voinut jäädä paikkoja vapaaksi, joten kannattaa selvittää ammattikorkeakouluista, löytyisikö itselleen sopivaa alaa syksyllä aloitettavaksi.

Esimerkiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kevään yhteishaussa vapaaksi jääneisiin opiskelupaikkoihin järjestetään lisähaku 2.–5.8.2021. Lisähaku tarjoaa opiskelupaikkaa vailla oleville mahdollisuuden aloittaa opinnot jo syksyllä. Opintoihin haetaan osoitteessa www.opintopolku.fi.

Tarjolla on esimerkiksi insinöörin, restonomin ja sairaanhoitajan vapaita opiskelupaikkoja sekä pääopintoina että monimuoto-opintoina. Toisen asteen opiskelupaikkaa ilman jääneille on tarjolla kymppiluokan lisäksi valmentavia koulutuksia sekä joitakin keväällä alkavia ammatillisia peruskoulutuksia.