Suomalaiset löysivät luonnon uudelleen – kalastuksen suosio kovassa kasvussa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat tutustuneet uudestaan kotimaansa luontoon ja sen tarjoamiin harrastuksiin. Esimerkiksi kalastus on nyt trendikästä ja jopa niin suosittua, että joissakin kohteissa myydään lupien osalta eioota.

– Kalastusinnostus jatkuu tänä kesänä. Usealle Metsähallituksen kalastuskohteelle Ylä-Lapissa on kesän lupakiintiö myyty loppuun. Kalastajien kannattaa nyt hankkia lupansa ennen kalastusreissuun lähtöä, ettei paikan päällä odota karvas pettymys, Metsähallitukselta muistutetaan.

Tälle kesälle loppuunmyydyt kohteet ovat Lätäseno, Näätämöjoki ja Utsjoen erämaan kohde. Lisäksi Ivalojoen kohteen neljännen vyöhykkeen luvat ovat loppuneet. Lutto-Suomujoella kolmas vyöhyke on myyty loppuun. Juutuanjoella Inarissa jo kolmen vyöhykkeen luvat ovat loppuneet ja muutkin pian loppumassa.

Metsähallitus muistuttaa edelleen, että kalastusluvat kannattaa hankkia ennen kuin lähtee kalastusreissulle kauas. Jos halutut kalastusluvat jäävät saamatta, aina voi kalastaa useilla lammilla ja järvillä, kunhan maksaa kalastonhoitomaksun.

Kalastuksen suosio on kuitenkin lisääntynyt viime vuodesta alkaen. Lisäksi pohjoisen kalastuslupien kysyntää on hieman lisännyt eteläisten virtavesien liian lämmin vesi, minkä vuoksi Metsähallitus on joutunut keskeyttämään lupamyynnin usealle kohteelle.