Kongressiin tunkeutunut hevitähti: ”Minut uhattiin tappaa tutkintavankeudessa”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen kongressitaloon 6. tammikuuta monen muun mielenosoittajan tavoin tunkeutunut power metal -yhtye Iced Earthin kitaristina tunnettu Jon Schaffer oli kaksi kuukautta tutkintavankeudessa tekonsa jälkeen. Miehen asianajaja Marc J. Victor on kertonut kauhutarinoita muusikon vankila-ajasta.

– Hän on viettänyt kaksi kuukautta helvetissä. Toiset vangit ovat heitelleet häntä ulosteella ja virtsalla sekä uhannut hänen henkeään, Victor kertoo.

Jon Schaffer tunnusti syyllistyneensä kongressin istunnon häirintään ja kongressiin tunkeutumiseen vaarallisesti aseistettuna. Näiden kahden rikoksen maksimituomio on 30 vuotta, mutta hänelle odotetaan lehtitietojen mukaan noin neljän vuoden tuomiota. Oikeudenkäynnin ajankohtaa ei ole kerrottu julkisuuteen.