Ilmoita tilinumerosi Verohallinnolle – tänään on viimeinen mahdollisuus

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Verohallinnolta puuttuu edelleen tilinumero 48.000 henkilöltä, jotka ovat saamassa veronpalautuksia tiistaina 3. elokuuta. Osa puuttuvista tilinumeroista on nuorten, jotka eivät ole aiemmin saaneet veronpalautuksia.

Tänään tiistaina 27. heinäkuuta on viimeinen päivä ilmoittaa oma tilinumero OmaVerossa elokuun veronpalautuksia varten. Esimerkiksi viime vuonna 32.000 henkilöä sai veronpalautuksen maksuosoituksena eli rahalähetyksenä, koska Verohallinnolla ei ollut henkilöiden tilinumeroita ajoissa tiedossa.

– Erityisesti toivomme, että nuoret ja nuorten vanhemmat havahtuisivat tarkistamaan, löytyykö oma oikea tilinumero OmaVerosta. Näin välttyy veronpalautuspäivänä pettymykseltä, ylitarkastaja Juha Villman Verohallinnosta sanoo.

Henkilöasiakkaiden verotus valmistuu nyt kolmatta vuotta joustavasti, eli eri henkilöillä eri aikaan. Siksi veronpalautusten tai mahdollisten jäännösverojen eli mätkyjen määräpäiviä on tänäkin vuonna useita. Ensimmäiset saivat veronpalautukset heinäkuussa, viimeisimmätkin joulukuussa. Jos veronpalautuksia ei ole tullut tilille maksupäivän iltaan mennessä, on veronpalautusten maksupäivä todennäköisesti siirtynyt eteenpäin.