Lapset eivät saa kärsiä avioerossa – opas vuoroasumiseen julkaistu

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eroperheiden lapset joutuvat usein kärsimään vanhempiensa riitelystä ja siitä, kumman luona jälkikasvu saa viettää aikaansa. Helpoin ja kaikille edukkain ratkaisu lienee vuoroasuminen, mikäli molemmat vanhemmat ovat kykeneväisiä huolehtimaan lastensa tarpeista. Lapsilla on oikeus molempiin vanhempiin.

Uutuusteos Kaksi kotia – Selviytymisopas vuoroasumiseen antaa käytännön vinkkejä erotilanteessa. Noin 30 prosenttia perheistä päättää järjestää lapsille vuoroasumisen eron jälkeen. Kirjan tekijät ovat suomalaisen erotutkimuksen ja -työn asiantuntijoita. Kirjassa kuunnellaan ja kerrotaan nimenomaan lasten toiveita. Kaikki lapset eivät sovellu vuoroasumiseen, ja heidän mielipidettään tulisi kuunnella.

– Tähän mennessä vuoroasumista on tutkittu lähinnä vanhempien tulkintojen sekä kokemusten kautta. Tässä kirjassa äänessä ovat lapset ja nuoret sekä heidän kokemuksensa, psykoterapeutti ja Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja Kirsi Heikinheimo tarkentaa.