Pyörävaras pani ranttaliksi Lahdessa – poliisi turvautui voimakeinoihin

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisi on saanut polkupyörävarkaan kiinni verekseltään Lahdessa. Pidätys ei kuitenkaan tapahtunut yhteisymmärryksessä, sillä poliisin vanha tuttu pani hanttiin ja käyttäytyi uhmakkaasti.

Parikymppisestä, tummiin pukeutuneesta miehestä, tehtiin lmoitus hätäkeskukseen. Hän oli ollut polkupyörävarkaissa Lahden Launeella. Paikalle mennyt partio sai havainnon pyörävarkaasta ja tunnisti hänet. Mies lähti polkemaan partiota karkuun ja hän katosi hetkeksi viranomaisten näkyvistä.

Miehen olinpaikka selvitettiin Launeen asumisyksikköön, jossa hän oli aiheuttanut häiriötä. Mies oli poliiseja kohtaan hyvin uhmakas sekä välinpitämätön kehotuksia ja käskyjä kohtaan. Hän yritti tulla ulos poliisiauton kuljetustilasta fyysistä voimaa käyttämällä ja käsillä huitomalla.

– Partio joutui käyttämään tilanteessa kaasusumutinta vastarinnan murtamiseksi. Miehen anastama polkupyörä löytyi pusikosta läheltä kiinniottopaikkaa. Poliisi tutkii tapahtunutta varkautena ja virkamiehen vastustamisena.