Instagram suojelee alaikäisiä – tärkeä muutos yksityisyysasetuksiin

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Somesovellus Instagramiin on ilmestynyt viime kuukausien aikana uudistuksia, joiden tarkoituksena on suojella paremmin sen alaikäisiä käyttäjiä. Palveluun ilmestyneen tuoreen muutoksen tarkoituksena on jälleen parantaa nuorten yksityisyyttä.

Alle 16-vuotiaiden uudet Instagram-tilit ovat jatkossa oletusasetuksena yksityisiä, mikä tarkoittaa sitä että ainoastaan hyväksytyt seuraajat voivat nähdä, kommentoida ja tykätä heidän julkaisuja. Alaikäiset käyttäjät voivat kuitenkin edelleen halutessaan tehdä käyttäjätilistään asetuksissa julkisen.

Uudistus koskee ainoastaan uusia Instagram-tilejä. Myös jo aikaisemmin oman tilin luoneille alle 16-vuotiaille lähetetään viesti, jossa kerrotaan yksityisen tilin hyvistä puolista. Instagramin yleinen alaikäraja on 13 vuotta.

Instagram rajoittaa myös alle 18-vuotiaihin kohdistuvaa mainontaa. Aikaisemmin alaikäiset käyttäjät saattoivat saada mielenkiinnon kohteisiin ja selaushistoriaan liittyviä mainoksia, nykyään vain heidän ikään, sukupuoleen ja sijaintiin liittyviä mainoksia. Instagram on jo aikaisemmin muun muassa estänyt yli 18-vuotiaita lähettämästä yksityisviestejä alle 18-vuotiaille käyttäjille, joita he eivät seuraa.