Never Gonna Give You Up rikkoi miljardin katselun rajan – oletko jo nähnyt?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rick Astleyn vuonna 1987 julkaisema Never Gonna Give You Up -hitti nousi yllättäen uuteen suosioon 2000-luvulla. Kappaleen musiikivideosta tuli vuonna 2008 valtava internet-ilmiö Rickrolling-nimellä tunnetun meemin ansiosta.

Nyt Rick Astleyn hittikappale on saavuttanut melkoisen virstanpylvään internetissä. Never Gonna Give You Up -musiikivideo on kerännyt Youtubessa yli miljardi katselukertaa. Aikaisemmin saman rajapyykin ovat saavuttaneet muun muassa Psyn Gangnam Style, Guns N’Rosesin Sweet Child O’Mine ja Queenin Bohemian Rhapsody.

Rickrolling-meemissä ihmisiä höynäytetään Never Gonna Give You Up -videon pariin väittämällä siihen johtavan linkin vievän johonkin aivan muualle. AP-uutistoimiston mukaan meemi ärsytti alkuun Rick Astleytä. Lopulta tähden tytär vakuutti hänet ilmiön hauskuudesta.