Kyselytulos: Rankkasade ja liukas tie jännittävät suomalaisia autoilijoita eniten

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaisilta kysyttiin, millaisissa tilanteissa ajaminen heitä jännittää tai tuntuu epämiellyttävältä. Selvästi yleisimmäksi vastaukseksi nousi huono ajokeli: runsas puolet eli 54 prosenttia vastaajista kertoo jännittävänsä huonolla ajokelillä, kuten runsaassa sateessa tai liukkaalla tiellä, ajamista.

Seuraavaksi eniten autoilijoita jännittää taskuun parkkeeraaminen ja jonossa ajaminen, jos turvavälit ovat liian lyhyet. Taskuparkkeerausta jännittää noin kolmasosa suomalaisista. Tulokset käyvät ilmi LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselystä. Alla listattuna vinkit, joiden avulla voit välttää ja helpottaa jännitystä tien päällä.

– Ehkäise kiirettä

– Ennakoi ja suunnittele

– Turvaväli ja tilannenopeus

– Harjoittelu kannattaa

– Auton tekniikka avuksi

– Vakuutus on turvana vahingon sattuessa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.