Hedelmöityslääkäri saattoi naisia raskaaksi omalla spermallaan – maksaa nyt 8 miljoonan euroa sovinnosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalaisen hedelmöitysklinikan eläkkeelle jäänyttä lääkäri Norman Barwinia vastaan nostettiin joitain vuosia takaperin ryhmäkanne. Lääkäri oli saattanut omalla spermallaan lukuisia naisia raskaaksi heidän tietämättä.

Barwin on NBC-uutissivuston mukaan suostunut oikeudessa sovintosopimukseen. Sen myötä hänen täytyy maksaa 13 miljoonan kanadan dollaria, eli noin kahdeksan miljoonaa euroa uhreilleen ja heidän perheilleen. Lääkäri kuitenkin kiisti häneen kohdistuneet syytökset.

Norman Barwninin uhrit olivat naisia ja pariskuntia, jotka olivat vierailleet hänen klinikallaan hedelmöityshoidossa. Lääkäri oli vuosien ajan käyttänyt lukuisten potilaiden raskaaksi saattamiseen joko omia siittiöitään tai muuten väärää spermaa. Jopa 17 ihmistä on tähän mennessä saanut DNA-testien avulla tietää Norman Barwinin olevan heidän biologinen isänsä.

Davina ja Daniel Dixon nostivat kanteen Barwinia vastaan vuonna 2016 saatuaan tietää tämän olleen heidän lapsensa biologinen isä. Heille kävi lääkärin taustoihin perehtyessään ilmi, että häntä oli vuosikymmenien aikana epäilty lukuisista samankaltaisista teoista. Barwin menetti lääkärinlupansa vuonna 2019.