Kuusamossa ammuttu poroja kesän aikana – poliisi pyytää havaintoja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulun poliisilaitos kertoo, että Kuusamon Riekistä, Sossonniemeltä ja Lämsänkylästä on löytynyt heinäkuun aikana yhteensä kolme poroa kuolleeksi ammuttuna. Tapausten tutkinnassa on selvinnyt, että porot on ammuttu ilmakiväärillä.

– Ilmakiväärin luotiin kuoleminen on porolle erittäin kivuliasta ja eläin saattaa kitua pitkiäkin aikoja osuman saatuaan, poliisi kertoo.

Maanantaina 2. elokuuta Taivalkosken Jurmusta löytyi ammuttu poro, tekovälineenä on jälleen käytetty ilmakivääriä. Tämän tapauksen ratkaisevasta vihjeestä on luvattu huomattava palkkio. Poliisi pyytää tapahtumista tietäviä ottamana yhteyttä virka-aikana Kuusamon poliisiasemalle, soittamaan poliisin vihjepuhelimeen p. 0295 416 194 tai lähettämään sähköpostia vihjeet.oulu@poliisi.fi.

– Kaikista tapauksista on käynnissä rikostutkinta nimikkeillä vahingonteko ja eläinsuojelurikos.