Qstockissa koronavirusaltistumisia – tarkkaile vointia ja hakeudu testiin matalalla kynnyksellä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Oulussa viikonloppuna järjestetty Qstock-festivaali on tiedottanut alueellaan tapahtuneesta koronavirusaltistumisesta. Festivaaleilla on ollut asiakas, jolla on myöhemmin todettu koronavirustartunta.

– Tietoomme on tullut, että Qstockissa on asioinut perjantaina sekä lauantaina henkilö, jolla on sittemmin todettu koronavirustartunta. Kaikkia Qstockissa olleita pyydetään seuraamaan vointiaan ja mikäli vähäisiäkään koronatartuntaan viittaavia oireita ilmenee, tulee hakeutua matalalla kynnyksellä koronatestiin ja jäädä karanteeniin odottamaan koronatestin tulosta, tapahtuma tiedottaa.

Suomessa on todettu jälleen yhtä paljon koronavirustartuntoja kuin keväällä. Neljännen aallon voidaan sanoa virallisesti alkaneen. Ihmisten tulisi suojautua virukselta asianmukaisesti ilman, että altistaa muita ihmisiä tartunnoille.