Superkallis Taru sormusten herrasta -jättisarja alkaa – ensimmäinen kuva julki

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amazon-yhtiö on jo joidenkin vuosien ajan työstänyt Lord of the Rings, eli Taru sormusten herrasta -televisiosarjaa. J.R.R. Tolkienin kirjoista ammentavasta, joskaan niihin suoraan perustumattomasta sarjasta on viimein saatu hieman uutta tietoa.

Amazon paljasti Lord of the Rings -sarjan ensimmäisen jakson saapuvan Prime-suoratoistopalveluun 2. syyskuuta 2022. Uudet jaksot saapuvat katsottaviksi yhden jakson viikkotahdilla, eivät siis kaikki kerrallaan kuten esimerkiksi Netflix-sarjojen tapauksessa. Amazonin mukaan sarjan ensimmäisen kauden kuvaukset on juuri saatu päätökseen Uudessa-Seelannissa.

Amazon tarjosi samalla hieman esimakua sarjasta sen ensimmäisen kuvan muodossa. Sarja tulee sijoittumaan Keski-Maan Toiseen Aikaan, aikakauteen tuhansia vuosia ennen Hobitin ja Sormusten herran tapahtumia. Luvassa on yksi kaikkien aikojen kalleimmista tv-tuotannoista, sillä pelkästään ensimmäisen tuotantokauden budjetin on paljastettu kohonneen ainakin 465 miljoonaan dollariin.