Feta-juusto sopii jokaiseen vuodenaikaan – kesäsalaatin lisäksi ihana lisä lihapulliin

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suolainen fetajuusto sopii erinomaisesti salaatissa makeiden hedelmien kaveriksi. Muutama vuosi sitten nettireseptinä levinnyt fetapasta valloitti monen suomalaisen sydämen. Feta sopii myös lihapulliin.

Syksyiltojen saapuessa on ihana kokata ja maistella vahvoja makuja. Ravintolamedia Toptaste on julkaissut joukon reseptejä fetasta ja esittelemme niistä yhden.

Feta-lihapullat kahdelle:

250 g naudan jauhelihaa 1 kananmuna2 rkl maissijauhoja1⁄2 – 1 pkt fetajuustoa1 rkl persiljaa1⁄2 tl pippuria1⁄2 tl suolaaÖljyä1 prk tomaattikastiketta/itse tehtyä pastakastiketta2 annosta spagettia1⁄2 sitruunan mehu ja raastettua kuorta1⁄2 ruukku korianteria1. Sekoita jauheliha, kananmuna, maissijauhot, murustettu feta, persilja, pippuri ja suola kulhossa taikinaksi. Anna vetäytyä 5 min.2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.3. Pyöritä sillä välin isoja lihapullia ja paista pannulla kypsäksi tilkassa öljyä. Lisää pannulle tomaattikastike ja hauduta sillä välin, kun pasta kypsyy.4. Kaada pastasta vesi pois ja lisää pasta tomaattikastikkeeseen varovasti sekoittaen.5. Tarjoa lihapullat tomaattikastikkeessa pastan kanssa. Ripota päälle tuoreita korianterinlehtiä, purista päälle vähän sitruunamehua ja raasta päälle sitruunankuorta.