Uutuuskirja: Hitler suunnitteli Rooseveltin, Churchillin ja Stalinin salamurhia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Journalisti Howard Blumin kirjoittama teos, Salamurhaajien yö, on pitkän tutkimustyön tulos. Kirja kertoo, kuinka Saksan liittokansleri Adolf Hitler sai vihiä vuonna 1943 Teheranissa järjestetystä salaisesta huippukokouksesta.

Kokoukseen osallistuivat Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill ja Josif Stalin. Hitler uskoi sen tarjoavan tilaisuuden kääntää tilanne edukseen hetkellä, jolloin Saksan sotatappio on jo vääjäämätön. Liittoutuneiden johtohahmojen eliminointi saattaisi parantaa Saksan asemaa rauhanneuvotteluissa, Minerva-kustannus paljastaa.

Teheraniin lähetetään useita erikoiskoulutettuja natsikommandoryhmiä johtajanaan Euroopan vaarallisimpana miehenä tunnettu Otto Skorzeny. Heillä on kuusi päivää aikaa surmata kolme maailman tiukimmin suojeltua valtionpäämiestä. Seuraa hiuksia nostattava kissa ja hiiri -leikki, jonka osapuolina ovat Rooseveltin salaisen palvelun päällikkö Mike Reilly ja natsien tiedustelupäällikkö Walter Schellenberg.