Jalokiviryöstäjä onnistui pakenemaan – ihmisten huomio kiinnittyi Jean-Claude Van Dammeen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Toimintatähti Jean-Claude Van Damme on vahingossa tullut avustaneeksi jalokivivarkautta. Pariisilaiseen jalokiviliikkeeseen iskenyt rikollinen onnistui nimittäin pakenemaan ihmisten huomion kiinnityttyä näyttelijään.

Chaumet-jalokiviliikkeeseen ilmestyi tiistaina asiakkaana esiintynyt harmaapukuinen mies, joka pyysi saada tarkastella koruja lähempää. Mies ottikin yllättäen esiin puukon, ja ryösti henkilökuntaa sillä uhaten 2-3 miljoonan dollarin arvoisia jalokivia. Hän pakeni paikalta sähköpotkulaudalla.

Jalokiviliikkeen viereisessä kahvilassa istui tapahtumahetkellä joukko potentiaalisia silminnäkijöitä. Näkö- ja kuuloetäisyydellä rikoksesta olleiden asiakkaiden huomio oli kuitenkin kiinnittynyt belgialaisnäyttelijä Jean-Claude Van Dammeen, joka oli vierailemassa läheisellä optikolla.

The Guardian -lehden mukaan Pariisin poliisi on sittemmin pidättänyt kaksi teosta epäiltyä ja takavarikoinut merkittävän osan varastetuista jalokivistä. Pariisin 8. arrondissementin määri Jeanne d’Hauteserre kuvaili rikosta hämmentäväksi, uskaliaaksi, ennennäkemättömksi ja harmilliseksi.