Miss Plus Size Marjaana Lehtinen poseeraa estottomasti – ärsyyntyy painon kyselystä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Marjaana Lehtinen on tullut tunnetuksi vuoden 2017 Miss Plus Size -kauneuskilpailun voittajana ja somevaikuttajana. Tähti on julkaissut Instagramissa sarjan bikinikuvia ja samalla kannanoton painoon liittyvistä kyselyistä. Hän kertoo ärsyyntyvänsä viikottain saamistaan uteluista pianoon liittyen.

– Mä en ole varmaan ikinä elämässäni kysynyt kenenkään painoa, koska musta se on vaan yksinkertaisesti epäkohteliasta. Vaikka tiedän että esim. mun tapauksessa kysyjät kysyvät sitä täysin vilpittömästi vain uteliaisuuttaan, eikä arvostellakseen. Oon sitä mieltä ettei omaa painoa kannata huudella, koska painokeskustelu tuntuu musta enemmän siltä että verrataan omaa painoa siihen toisen kehoon/painoon. Ja se voi olla jopa haitallista omalle kehonkuvalle, Lehtinen kirjoittaa.

Marjaana Lehtinen toteaa, että saman verran painavat ja yhtä pitkät ihmiset voivat näyttää täysin erilaisilta. Ulkonäköön vaikuttavat esimerkiksi vartalon malli ja kehonkoostumus, ryhti ja lihakset. Lehtisen mukaan hänen ennen ja jälkeen kuvissakin nähdään kummassakin ylipainoiseksi luokiteltu nainen, vaikka jälkimmäisessä hän on treenannut ahkerasti kuntosalilla.

– Painoindeksillä mitattuna oon ylipainoinen, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Voin hyvin sekä ulkoisesti että sisäisesti! En ole kokoa 36, vaan kokoa 46 ja näytän upealta! Treenaan koska rakastan itseäni ja kehoani, Lehtinen kertoo.