Offspringin rumpali ei ottanut koronarokotetta – lääkärin neuvo toi potkut yhtyeestä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuonna 2007 Offspring-yhtyeeseen liittynyt rumpali Pete Parada on erotettu bändistä väliaikaisesti, koska mies ei ole ottanut koronavirusrokotetta. Hän ei saa osallistua studionauhoituksiin tai kiertueelle.

– Kun otetaan huomioon henkilökohtainen sairaushistoriani ja näiden rokotusten sivuvaikutukset, on lääkärini neuvonut minua olemaan ottamatta piikkiä tällä hetkellä. Koska en pysty noudattamaan sitä, mistä on yhä enemmän tulossa alan toimintamalli, on puolestani päätetty, että olen vaarallinen muiden lähellä studiossa ja kiertueella. Kerron tämän, koska et näe minua tulevaisuudessa yhtyeen riveissä, Parada kirjoitti Instagramissa.

Hän sairastaa Guillain-Barrén oireyhtymää. Kyseessä on hermojuuren tulehdus, jossa tapahtuu elimistön puolustusmekanismin ohjautuminen omia kudoksia vastaan. Alkuun oireisto etenee, vakaan vaiheen jälkeen alkaa kuukausia tai vuosia kestävä toipuminen. Rokote saattaa laukaista sairauden uudestaan.

Pete Parada on sen sijaan sairastanut koronaviruksen, mikä antaa elimistölle immunologista suojaa. Parada sanoo, että hän ei ole katkera päätöksen tehneelle yhtyeelleen. Hänen mukaansa Offspring tekee kuten parhaakseen näkee, aivan kuten hän tekee itsekin. Yhtye ei ole kommentoinut asiaa.