Saarihelvetti järjestetään viikonloppuna Tampereella – maskipakko koko tapahtumassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tampereen Viikinsaaressa järjestetään 6. ja 7. elokuuta jo perinteeksi muodostunut raskaan musiikin festivaali Saarihelvetti. Esiintymässä ovat tänä vuonna muun muassa Mokoma, Diablo, Finntroll, Insomnium, Nicole, Lost Society ja Lähiöbotox. Vallitsevan tilanteen vuoksi Saarihelvetti järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisella tavalla.

Saarihelvetissä on tänä vuonna ehdoton maskipakko. Mikäli festarikävijä ei huomautuksesta huolimatta pidä maskia, poistetaan hänet alueelta. Tapahtuman promoottori Rowan Raffertyn mukaan järjestäjät ovat tehneet viranomaisten kanssa viikkojen ajan läheistä yhteistyötä, jotta tapahtuma voitaisiin järjestää ja siitä voitaisiin tehdä turvallinen sekä asiakkaille, henkilökunnalle että artisteille.

– Maskipakko katsottiin yhteisesti tärkeimpänä asiana. Maskipakko ei ole rangaistus, vaan pakollinen paha. Eihän se olisi kiva, jos SaariHelvetistä lähtisi järjetön korona-aalto leviämään. Toivottavasti 2022 tilanne on eri, Rafferty kertoo Facebookissa.

Maskin tulee pysyä kasvoilla jonoissa, laivoissa ja muuallakin alueella, mutta juomisen ja ruokailun aikana sitä ei tietenkään tarvitse käyttää. Mikäli maskin käytön estää jokin sairaus, tulisi mukana olla siitä kertova lääkärintodistus. Alueella liikkuu myös festarikävijöitä turvavälien pitämisen tärkeydestä muistuttava turvavälipartio.