Työntekijät eivät ottaneet rokotuksia – CNN antoi kolmelle potkut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Mediayhtiö CNN on irtisanonut kolme työntekijäänsä, jotka saapuivat työpaikalleen, mutta eivät suostuneet näyttämään todistusta koronavirustokotteesta. Johtaja Jeff Zucker on lähettänyt kaikille yhtiön työntekijöille ryhmäsähköpostin.

– Esitän kantani nyt yksinkertaisesti: Meillä on nollatoleranssi tähän. Sinun on oltava rokotettu, jotta voit tulla toimistoon. Sinun on oltava myös rokotettu, jotta voit työskennellä kentällä toisten ihmisten kanssa siitäkin huolimatta, astutko toimistoon vai et, Zucker kirjoitti Wall Street Journalin mukaan.

Pikavauhtia koronavirusta hillitsemään kehitetty rokote on jakanut rajusti mielipiteitä ja jopa kiihkomielisyyttä puolesta sekä vastaan. Sairaalahoitoo joutuu tällä hetkellä pääasiassa henkilöitä, joita ei ole rokotettu. Monen mielestä taudin sairastumisesta saatua vastustuskykyä tulisi kuitenkin tutkia enemmän sekä ottaa huomioon sairastumisista ja rokotuksista yhdessä saavutettu laumasuoja. Yhdysvalloissa on kuollut koronavirukseen 0,19 prosenttia väestöstä. Vastaava luku on Suomessa 0,02 prosenttia.