Ostitko näitä karkkileluja? Lopeta heti käyttö ja palauta kauppaan

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on tiedottanut suomessa myytävistä karkkileluista, joissa voi piillä vakava vaara. Viraston mukaan Mada Sweet Adam Pawlowski -tukkufirman myymissä karkkileluissa on tukehtumis- ja myrkytysvaara.

Varoitus koskee Johny Bee Robber Pig Light & Pop -tuotteita, jotka voi tunnistaa possun kasvoja esittävästä muoviosasta. Tukesin mukaan niiden patterin kansi on avattavissa liian helposti. Lapsi saattaa päästä käsiksi paristoihin, josta aiheutuu uhka mahdollisesta tuketumisesta tai myrkytyksestä.

Johny Bee Robber Pig Light & Pop -karkkilelujen käyttö tulisi lopettaa välittömästi, ja ne tulisi pitää poissa lasten ulottuvilta. Maahantuoja Oy Lunapark Scandinavia LTD neuvoo asiakkaita palauttamaan tuotteen siihen myyntipisteeseen, josta se on ostettu.