Suomessa rekisteröitiin heinäkuussa 7 000 uutta henkilöautoa – tässä suosituimmat merkit

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa rekisteröidään täyssähköautoja ja ladattavia hybridimalleja enemmän kuin aikaisemmin, ilmenee tilastokeskuksen tuoreesta raportista. Samalla kävi ilmi, mitä automerkkejä suomalaiset ovat tänä vuonna suosineet eniten.

Suomessa rekisteröitiin vuoden 2021 heinäkuussa 8 509 autoa, joista uusia henkilöautoja oli 7 481. Uusia henkilöautoja rekisteröitiin 17,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heninäkuussa. Yhteensä uusia ajoneuvoja rekisteröihiin 13 538 kappaletta.’’

Yleisimpiä automerkkejä edustivat ensirekisteröinneissä tammi-heinäkuussa Toyota, Volkswagen ja Skoda. Yhteensä alkuvuodesta ensirekisteröitiin 64 215 henkilöautoa. Määrä oli 13,7 prosenttia suurempi kuin edellisvuonna samana ajanjaksona.

Tilastokeskuksen tiedoista selviää, että täyssähköautojen ja ladattavien hybridien suosio on lisääntynyt suomalaisten keskuudessa. Niitä rekisteröitiin heinäkuussa yhteensä 2 105, jopa 43 prosenttia vuoden 2020 heinäkuuta enemmän.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.