Munakasmuffinssit antavat puhtia päivään – sopivat aamuun tai välipalalle

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Arjen koittaessa tulee huolehtia monipuolisesta ravinnosta ja terveellisestä ruokavaliosta. Tämä auttaa jaksamaan ja tarjoaa keholle riittävästi energiaa. Suomalaiset ovat välipalakansaa.

Tavallisin välipala lienee kahvin kanssa nautittu voileipä tai jukurtti. Nyt ravintola ja ruokamedia Toptaste on julkaissut reseptin kananmunamuffinsseista. Hiilihydraatiton välipala sopii myös keto-ruokavaliota noudattaville.

Munakasmuffini (noin 8 kpl)

Ainekset:

6 kananmunaa

0,5 dl juustoraastetta/murusteltua fetaa

0,5 dl leikkelettä

1 dl kasviksia (esim. herkkusieniä, paprikaa, sipulia, tomaattia)

mausteeksi suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä

Ohje:

– Sekoita kananmunien rakenne rikki kulhossa.

– Sekoita munien joukkoon pieneksi pilkotut kasvikset, leikkele ja juustoraaste.

– Mausta seos suolalla, pippurilla ja yrteillä.

– Annostele seos öljyllä voideltuun muffinivuokaan.

– Paista munakasmuffineita 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Huom! Voit korvata leikkeleen kasviksilla.