Kuulantyöntäjä Senja Mäkitörmä nousi tähdeksi – paras tulos 23 vuoteen

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pohjois-Savon Varpaisjärveltä kotoisin oleva Senja Mäkitörmä teki eilen illalla urheiluhistoriaa Helsingin Eläintarhan urheilukentällä. Varpaisjärven Virettä edustava 27-vuotias Senja työnsi kuulaa 17,32 metriä.

Senjan tulokset alkavat hipoa Euroopan kärkitasoa. Suomalaiset jännäsivät naisen työntöä eilen televisiovastaanottimien ääressä ja saivat nauttia hienosti napsahtaneesta ennätystyönnöstä. Senjan tyylipuhdas suoritus kiinnosti viimeiseen suoritukseen asti, vaikka se olikin yliastuttu.

Senja Mäkitörmä nousi eilisten Tähtikisojen kautta suomalaisten kuulantyöntäjien kärkikastiin. Hänen tuloksensa oli paras 23 vuoteen ja kaikkien aikojen kuudenneksi kovin.

– Sain hyvän kolmen viikon harjoitusjakson, jonka aikana pystyi rauhassa keskittymään tekniikkaan. Uutta ennätystä on odotettu ja nyt tuntuu kyllä hyvältä, Mäkitörmä kertoo.