Onko sinulla tällaisia olutpulloja? Hartwall maksaa yhdestä jopa 1 000 euroa

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lasiset ruskeat kestopullot ovat vuosien saatossa vähentyneet kauppojen juomahyllyiltä tölkkien ja muovipullojen tieltä. Klassinen pullotyyppi onkin Suomessa käytössä enää yhdellä panimolla, Hartwallilla. Pullot eivät päädy pullonpalautuksessa rikottaviksi, vaan ne pestään ja täytetään uudelleen.

Kellarit, vintit, kaapit ja mummolan nurkat on nyt hyvä käydä läpi perusteellisesti, sillä Hartwall haluaa selvittää kuinka vanhoja pulloja Suomesta löytyy. Panimo tarjoaa kolmesta vanhimmasta ruskeasta kestopullosta tuhannen euron löytöpalkkiota. Pullon ikä selviää siihen lyödystä leimasta, jonka kaksi viimeistä numeroa viittaavat valmistusvuosilukuun.

– Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut, joissa vanhoja pulloja voi lymytä. Vanhimmat pullot pääsevät kunniapaikalle omassa vierailukeskuksessamme Lahdessa, Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius kertoo.

Väinö Paasosen suunnittelema ruskea kestopullo on ollut käytössä jo vuodesta 1953 saakka. Noin 97 prosenttia ruskeista pulloista palautuu kertoon, ja niitä kierrätetään noin 33 kertaa. Oman kodin tai mökin kätköistä löytyvän pulloaarteen tiedot voi lähettää osoitteeseen hyvaaeikannata.fi, josta löytyvät myös kampanjan tarkemmat tiedot.