Valloittaako lonkero Yhdysvallat? Hartwall Original Long Drinkiä myydään jo New Yorkissa

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alun perin vuoden 1952 Helsingin kesäolympialaisiin kehitelty Hartwall Original Long Drink, arkikielellä lonkero, on levittäytynyt vuosien varrella lukuisiin maihin. Nyt Hartwall on lanseerannut suomalaisjuoman kuudessa Yhdysvaltojen osavalitossa. Juomaa päästään maistelemaan muun muassa New Yorkissa ja Los Angelesissa.

Hartwall Original Lonkg Drink ilmestyi heinäkuussa markkinoille Kaliforniassa, Georgiassa, New Yorkissa, Connecticutissa, Rhode Islandilla ja Massachsettsissa. Lonkeroa on jo viime syksystä lähtien ollut saatavilla Pennsylvaniassa, Marylandissa, Länsi-Virginiassa ja Washington D.C.:ssä.

– Kalifornia ja New York ovat Yhdysvaltojen väkirikkaimmat osavaltiot, joten uusi aluevaltauksemme on merkittävä. Olemme ylpeitä siitä, että pian jo 70-vuotiasta alkuperäistä lonkeroa saa viimeinkin myös Yhdysvalloissa, ja kymmenestä eri osavaltiosta, kategoriamarkkinointijohtaja Eeva Ignatius kertoo tiedotteessa.

Lonkero lukeutuu niin kutsuttuihin ready-to-drink -juomiin, eli valmiina myytäviin juomasekoituksiin. Kyseessä on Hartwallin mukaan Yhdysvaltojen nopeimmin kasvava juomakategoria. Lonkeron uskotaan vetoavan Yhdysvaltojen markkinoilla myös vallalla olevan ginibuumin vuoksi ja maineellaan suomalaisena kansalliserikoisuutena.