IL: Duudsonien Jukka Hildéniä syytetään huumausaineen käyttörikoksesta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen televisiotähti Jukka Hildén on tullut tunnetuksi muun muassa Duudsonit-ryhmästä ja Posse-sarjasta. Nyt tähteä syytetään huumausaineen käyttörikoksesta. Asiasta uutisoi ensimmäisen Iltalehti.

Käräjoikeuden mukaan Hildénin epäillään syyllistyneen käyttörikokseen Helsingissä heinäkuussa 2019. Käyttörikoksessä henkilön hallussa on ollut pieni, omaan käyttöön viittaava määrä huumausainetta. Teosta voi saada enintään kuusi kuukautta vankeutta, mutta monissa tapauksissa siitä selvää sakkorangaistuksella.

Hildén kertoo Iltalehdelle kärsineensä Yhdysvalloissa vuonna 2019 asuessaan ahdistuksesta, johon sikäläinen lääkäri suositteli Kaliforniassa laillista kannabista. Hän kertoo käyttäneensä kannabista myös kerran vierallessaan tuolloin Suomessa, tunnustaneen tekonsa ja saavansa sakkotuomion. Hildénin mukaan hän ei ole käyttänyt kannabista enää muutettuaan takaisin Suomeen.