IS: Nainen lähti uimaan Helsingistä Tallinnaan – merivartiosto pelasti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Merivartiosto on poiminut veneeseensä naisen, joka löydettiin uimasta Helsingin Lauttasaaren tuntumasta. Uimari oli pelastushetkellä leivästi kylmettynyt, ja ilman väliintuloa uintiretki olisi voinut päättyä huonosti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Uimarin jäljille päästiin tämän touhuja seuranneen sivullisen soitettua hätäkeskukseen hieman klo 07 jälkeen. Suomenlinnan merivartioston vene paikansi naisen hätäpuhelussa annettujen ohjeiden perusteella. Uimari oli ehtinyt joidenkin satojen metrin päähän rannasta.

Tallinnaa kohti uineen naisen tarkka määränpää ei ole tiedossa, mutta hänen uskotaan pyrkineen retkiuimaan saaresta saareen. Nainen oli kuitenkin varusteutunut koitokseen pelkkään uimapukuun pukeutuneena. Meripelastusjohtaja Janne Ryönänäkoski kertoo veden olevan tässä vaiheessa kesää jo viileää, minkä vuoksi matkauimiseen tulisi varautua asianmukaisin varustein.