Turistit väärensivät koronapassin – jäivät kiinni lentokentällä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Kaksi amerikkalaista matkustajaa on pidätetty Havaijissa Honolulun kansainvälisellä lentokentällä, koska heidän viranomaisille esittämänsä koronaviruspassi oli väärennetty. Havaijille matkustavilla tulee olla todistus koronavirusrokotuksesta tai negatiivisesta testituloksesta.

Havaijin COVID-19 -määräysten rikkomisesta pari voi saada rikkomussyytteitä, joista voi seurata jopa 5.000 dollarin sakko, vuoden vankeusrangaistus tai näiden rangaistusten yhdistelmä. Molemmat matkustajat tuomittiin ja he viettivät viikonlopun vankilassa, Associated Press uutisoi.

Havaijin syyttäjänviraston mukaan kyseessä oli laitoksen ensimmäinen pidätys väärennetyistä rokotepasseista. Samankaltaisia tapauksia on kuitenkin ilmaantunut ympäri maailmaa, kun ihmiset yrittävät kiertää koronavirusmääräyksiä. Yhdysvalloissa vaaditaan koronapassia useissa eri paikoissa, eikä esimerkiksi New Yorkissa pääse enää ravintoloihin tai kuntosaleille ilman rokotustodistusta.