Odottamaton näky: Aseistautuneet Talebanit ajelivat törmäilyautoilla

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yksi viime päivien puhutuimmista ja eniten järkytystä maailmalla herättäneistä uutisista on ollut Taleban-äärijärjestön uusi nousu Afganistanissa. Taleban on vallannut muun muassa maan pääkaupungin, Kabulin.

Äärijärjestön vallankaappausta kuvaavien synkkien kuvien ja videoiden rinnalla verkossa on levinnyt myös jokseenkin erikoista Afganistanissa taltioitua materiaalia. Sosiaalisessa mediassa on muun muassa nähty videoita, joissa aseistautuneet taleban-taistelijat viettävät aikaa Kabulissa sijaitsevassa huvipuistossa.

Nopeasti viraalina levinneellä videolla talebanin jäseniä nähdään ajelemassa huvipuiston törmäilyautoilla. Samaisessa Twitter-langassa jaetulla toisella videolla talebanin jäseniksi kuvaillut henkilöt ajelevat lapsille tarkoitetussa karusellissa.