Jukolan viesti astui nykyaikaan – tapahtumalle oma sovellus

Digi · Terhi Piiroinen

Vuodesta 1949 asti järjestetty Jukolan viesti on maailman suurin viestisuunnistuskilpailu. Napapiiri-Jukola järjestetään 20.–22. elokuuta ja kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 2.214 joukkuetta. Suomen lisäksi joukkueita on 11 eri maasta.

Jukolan viesti sai nykyaikaisen tapahtumasovelluksen. Tietotalon kehittämä Jukola 2021 -sovellus kokoaa jättitapahtuman palvelut, kartat, uutiset ja reaaliaikaisen tulospalvelun samaan pakettiin. Sovellus opastaa ja ohjaa kisavieraita paikan päällä, palvelee suunnistajia reaaliaikaisesti sekä mahdollistaa sponsoreille näkyvyyttä.

Yleisölle Jukola 2021 -mobiilisovellus tarjoaa tapahtumatietojen ja tarjousten lisäksi tulospalvelun. Karttahaun avulla käyttäjä löytää puolestaan alueen palveluiden, ensiavun tai vaikkapa oman telttapaikan luo, kartan näyttäessä niiden sijainnin suhteessa hakijan omaan lokaatioon. Eniten ulkomaisia joukkueita tulee naapurimaista Ruotsista ja Norjasta. Kaikkiaan Napapiiri-Jukolaan osallistuu 12.504 kilpailijaa.