Mies liittyi Yhdysvaltain laivastoon – halusi todistaa teorian litteästä maasta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Litteä Maanpiiri on yhteisö, joka tarjoaa vaihtoehtoista mielikuvaa universumista. Heidän mukaansa Maa on litteä ja liikkumaton levy, jota ympäröi jäinen valli. Nyt yksi aatteen kannattajista on liittynyt Yhdysvaltojen laivastoon.

Hän halusi todistaa, että Maa on litteä. Pian hänelle kuitenkin selvisi merille päästyään, että maapallo on oikeasti pyöreä. Hän ei pystynyt näkemään maata horisontin kaukaisuudessa. Mies oli pestattu laivastoon neljän vuoden sopimuksella ja hän työskentelee laivan mekaanikkona edelleen.

Miehen entinen työkaveri on kertonut tapauksesta Redditissä. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Litteän Maanpiirin edustajat haluavat merille teoriansa todistaakseen. Kerroimme jo muutama vuosi sitten, kun joukko erikoisen teorian kannattajia on päättänyt matkustaa maailman reunalle risteilyaluksella. Risteily suuntautuu maailman reunalle, eli Etelämantereelle. Teorian mukaan paksu jääseinä toimii maailman merien laitoina, jotka estävät veden valumista levyltä pois. Ryhmän hanke tyrehtyi ilmeisesi rahoituksen uupumiseen.

Litteän Maanpiirin kannattajat ovat aiemmin yrittäneet todistaa teoriaansa kotikutoisilla raketeilla ja keränneet jopa rahaa omien satelliittien lähettämiseksi taivaalle. Heidän teoriastaan ei ole vielä olemassa vankkaa näyttöä. Litteän Maanpiirin kannattajat arvostelevat tiedemiesten, instanssien ja valtioiden valehtelevan ihmiskunnalle Maan muodosta. Heidän mukaansa väitetty maapallon muoto on pelkkä salaliitto, ja kaikki planeetan pyöreyttä tukeva aineisto on tekaistua.