Perhe ja koira löytyivät kuolleena retkeilyreitiltä – kuolinsyy vielä mysteeri

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kalifornian Yosemiten kansallispuiston lähellä vaeltanut kolmihenkinen perhe ja heidän koiransa ovat löytyneet kuolleena Sierran kansallismetsän Devil’s Gulchin alueelta. Heidät ilmoitettiin kadonneeksi maanantaina.

Retkeilemässä ollut perhe ei joutunut ulkoisesti vahingoittaneeseen onnettomuuteen, eikä heidän läheltä löydetty itsemurhaan viittaavaa kirjettä. Ensiapuhenkilökunta kuitenkin epäili, että perhe on voinut saada häkämyrkytyksen läheisen kaivoksen takia.

Viime kuussa Yhdysvaltain metsähallitus varoitti, että alueen Merced -joesta on löydetty myrkyllisiä leviä, ja kehotti ihmisiä olemaan uimatta tai kahlaamatta joessa. Myöskään lemmikkien ei saanut antaa juoda joen vettä. Viranomaiset odottavat nyt toksikologisia tuloksia kuolinsyyn selvittämiseksi, CNN uutisoi.