Helsingin vanhasta linja-autoasemasta viihdekeskus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin ydinkeskustaan avataan vuonna 2023 Kulttuurikasarmi, jota kuvaillaan uudeksi viihtymisen keskukseksi. Vanhan linja-autoaseman tiloihin rakenteilla oleva keskus tulee pitämään sisällä muun muassa elokuvateatterin, ravintoloita ja sisätapahtumatilan.

Kulttuurikasarmiin valmistellaan BioRex Cinemas -ketjun kolmea uutta elokuvateatteria ja NoHo Parnersin ravintoloita, baareja ja lasipaviljonkia. Tiloihin tulee iso sisätapahtumatila terasseineen, ja lisäksi uusi tapahtumalava rakennetaan myös Lasipalatsin aukiolle.

– Nykyistä rakennusta laajennetaan Narinkkatorille uudella lasisella paviljongilla, jonka arkkitehtuuri linkittää hankkeen myös Amos Rexin ja Lasipalatsin korttelikokonaisuuteen. Toiseen kerrokseen sijoittuva tapahtumatila ja siihen liittyvä kattoterassi luovat ydinkeskustaan kokonaan uudenlaisen tilakokonaisuuden ja näkymät. Elokuvasalit rakennetaan maan alle kokonaan nykyisen rakennusrungon ulkopuolelle, pääsuunnittelija Sarlotta Narjus arkkitehtitoimisto Sarc Oy:stä kuvailee tiedotteessa.

Kulttuurikasarmin rakennus oli alun perin vuonna 1833 valmistunutta Turun kasarmin huoltorakennus. Rakennus toimi vuosina 1935-2005 Helsingin linja-autoasemana. Kulttuurikasarmin rakentaminen aloitetaan syyskuussa 2021.