Täydellisiä heittoja tehnyt koripallorobotti vei huomion olympialaisissa

Digi Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanin Tokiossa parhaillaan käynnissä olevissa olympialaisissa on nähty yllättäviäkin tilanteita. Yhtä niistä todistettiin Yhydsvaltojen ja Ranskan välisen koripallo-ottelun puoliajalle, jolloin kentälle ilmestyi epätavallinen pelaaja.

Väliaikaesityksessä koripallokentälle nousi Toyotan kehittelemä kaksimetrinen CUE4-robotti. Ihmisen kaltainen robotti esitteli taitojaan koripallon parissa suorittaen täydellisiä heittoja suoraan koriin.

Korin tarkan sijainnin sensoreidensa avulla tietävä CUE4 kykenee laskemaan tarkasti, millaisella voimalla ja mistä kulmasta vapaaheitto täytyy tehdä korin aikaansaamiseksi. Robotti herätti olympialaisten katsojissa monenlaisia reaktioita. Osa hämmästeli sen kykyjä, osa taas piti robotin ulkonäköä karmivana.