Hakkerit tunkeutuneet jopa sadoille Veikkauksen pelitileille – tarkista salasanasi heti

Digi Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Veikkaus-yhtiön verkkopalveluun on tehty normaalista poikkeaviksi kuvailtuja kirjautumisyrityksiä. Yhtiö uskoo yritysten taustalla olevan automaattinen työkalu, joka pyrkii kirjautumaan asiakkaiden pelitileille arvaamalla niiden käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tapahtuneesta on tehty rikosilmoitus.

Hyökkääjä on saattanut onnistua kirjautumaan jopa 800 Veikkauksen asiakkaan pelitileille. Toistaiseksi väärinkäytöksiä pelitileillä ei ole kuitenkaan havaittu. Myös Veikkauksen tietojärjestelmät ovat toimineet normaalisti.

Hyökkääjä ei ole voinut siirtyää rahaa hyökäyksen kohteena olleilta tileiltä, sillä tilitietojen vaihtaminen ja rahansiirto vaativat vahvan tunnistautumisen. Väärien sisäänkirjautumisyritysten seurauksena useiden asiakkaiden tilit ovat kuitenkin lukkiutuneet. Kaikkien hyökkäysten aikana kirjautuneina olleiden tilien kohdalla edellytetään pakollista salanan vaihtoa varotoimenpiteenä.

– Jokaisen asiakkaan kannattaa myös arvioida, onko se oma salasana tarpeeksi hankala ulkopuolisen arvattavaksi, Veikkauksen laki- ja vastuullisuusjohtaja Hanna Kyrki kertoo tiedotteessa.