Näin Korkeasaaren eläimiä viilennettiin kesän helteillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Viime kesän pitkään jatkuneet helteet vaikuttivat paitsi ihmisiin myös eläimiin. Esimerkiksi Korkeasaaren eäintarhassa työntekijöiden täytyi pitää huolta eläinten mahdollisuuksista viilentyä auringonpaahteessa. Tämä tapahtui esimerkiksi kylmien herkkujen, vesialtaiden ja sadettimien avulla.

Korkeasaaren asukkaille tarjottiin viilennystä muun muassa tarjoamalla niille mehujäitä. Karhuille annettiin pähkinöillä, marjoilla ja ruusunlehdillä maustettua jäädytettyä hunajavettä ja berberiapinoille puolestaan mango-siemenmehujäitä. Kissaeläinten jäälaatikot sisälsivät lihaa, saukkojen jäävirikkeistä löytyi kalaa tai simpukkaa ja ahmalle tarjoiltiin rottajäätä.

– Tänä kesänä hellehelpotukselle on ollut erityinen tarve. Kehitämme jatkuvasti eläimille niiden luontaiseen käyttäytymiseen sopivia viilennyskeinoja ja seuraamme eläinten mieltymyksiä. Esimerkiksi saukkojen toista pesäkoppia on viilennetty pakastetuilla vesipulloilla ja nyt tarkkailemme, kummassa pesäkopissa saukot tykkäävät nukkua, Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti kuvailee tiedotteessa.

Eläimille on tarjottu mahdollisuuksia pulikoida altaissa, joissa amurintiikerit ja karhut ovat voineet lojua kaulaansa myöten. Viilennystä tarjosivat myskihärille ja kenguruille sadettimet, villisioille puolestaan mutakylvyt. Korkeasaaren trooppisissa taloissa asuvat vaihtolämpöiset kilpikonnat ja käärmeet ovat liikkuneet helteillä vain enemmän kuin viileillä ilmoilla.