Supermarsu-elokuva saa jatkoa – traileri julkaistiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi vuoden 2018 katsotuimmista kotimaisista elokuvista, Supermarsu, saa jatkoa. Paula Norosen kirjasarjaan pohjautuvassa ja Joona Tenan ohjaamassa Supermarsu 2 -elokuvassa Supermarsun on pelastettava mehiläiset, jotta se voisi pelastaa maailman. Pelastaakseen mehiläiset sen on pelastettava koulun pahin kiusaaja Rasva-Antero.

Elokuva tarttuu tärkeisiin yhteiskunnallisiin ja ekologisiin aiheisiin helposti ymmärrettävällä ja humoristisella tavalla. Elokuvassa ovat merkittävässä roolissa mehiläiset, jotka ovat luonnon monimuotoisuuden kannalta tärkeä tekijä, mutta herättävät kaiken ikäisissä paljon tunteita.

– Tässä toisessa elokuvassa jatkamme ykkösosan tapaan luonnonsuojelun ja lasten ystävyyden tematiikkaa, mutta teimme kaikki detaljit aiempaa paremmin ja lisäsimme vauhtia ja huumoria. Varsinkin animaatioissa otimme valtavan harppauksen eteenpäin. Lopputulos kestää vertailun minkä tahansa kansainvälisen leffan kanssa. Pidimme kuitenkin huolta, että kaikessa näkyy silti meidän oma, suomalainen ja ihmisläheinen käsialamme, kommentoi ohjaaja Joona Tena.

– Emilia on roolihahmona hyvin paljon samanlainen kuin minä, joten roolin tekeminen ei ollut kovin vaikeaa. Elokuvassa on hyvä tarina ja tärkeä kantaaottava teema. Meidän tulee toimia nyt heti maapallon ja eläinten hyväksi, pääosaa esittävä 12-vuotias Senni Peltoniemi kertoo.

Muissa keskeisissä lapsirooleissa nähdään Lucas Timperi (Simo), Lumo Levy (Rasva-Antero) ja Kaius Österman (Pietari). Aikuisrooleissa ovat Essi Hellén (Emilian äiti), Eero Ritala (Emilian isä), Mikko Penttilä (Pertti), Mikko Töyssy (Rasva-Antero aikuisena) Jani Karvinen (Simon isä), Petteri Pennilä (Rasva-Anteron isä), Tommi Korpela (opettaja Sakari Laaksonen) ja Kari Hietalahti (rehtori). Supermarsu 2 -elokuvan tuottaa Yellow Film & TV:lle Marko Talli ja Anni Pänkäälä. Sen ovat käsikirjoittaneet Paula Noronen ja Joona Tena.