Kovaa menoa Hämeessä – nuoret esittelivät puukkoja ja ampuivat kuula-aseella

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Virkamiesten ja turvallisuusalan ammattilaisten mukaan nuoret kantavat yhä enemmän aseita mukanaan. Heidän hallussaan on puukkojen ja muiden teräaseiden lisäksi replikoita tuliaseista ja monenlaisia astaloita.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän tavallisena tiistai-iltana Hausjärven Oittiin. Hämeen poliisilaitoksen mukaan ilmoituksessa kerrottiin, että kaksi nuorta miestä pyörittelee veitsiä ja ampuvat muovikuula-aseella. Partio tapasi kyseisen kaksikon tapahtumapaikalta.

Nuorilta löytyi teräaseita ja toisen miehen hallusta löytyi lisäksi ampuma-aseen patruuna. Toinen miehistä sai sakon toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, koska häneltä löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä kaksi puukkoa.Toisen miehestä epäillään syyllistyneen myös lievään ampuma-aserikokseen.