Poliisilla torstaina nopeusvalvontamaraton – tarkkailussa työmatkaliikenne ja koulut

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi järjestää torstaina 26. elokuuta nopeusvalvontamaratonin koko maassa. Erityisesti huomiota kiinnitetään työmatkaliikenteeseen ja koulujen sekä päiväkotien läheisyydessä tapahtuvaan liikenteeseen.

Valvontamaratonissa keskitytään automaattivalvontaan erityisesti kameravalvonta-autoja käyttämällä, mutta myös poliisipartiot valvovat nopeuksia. Teemavalvonnalla pyritään Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Kallion mukaan vähentämään ylinopeuksia työmatkaliikenteessä. Toisena tärkeänä teemana on valvoa nopeusrajoitusten noudattamista alueilla, missä koululaiset liikkuvat.

– Työmatkaliikenteessä nopeudet nousevat, kun on totuttu ajamaan kiireellä töihin eikä valvontaa tuohon aikaan kovinkaan paljoa välttämättä näy. Nyt toteutettavalla teemavalvonnalla pyritään vaikuttamaan juuri tähän liikenteeseen, Kallio kertoo tiedotteessa.