Turun saaristosta löydetty luuranko ihmetyttää – mille eläimelle tämä mahtoi kuulua?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rannoille huuhtoutuu toisinaan merille erikoisiakin ilmestyksiä. Nyt hämmästystä on herättänyt Paraisten kaupunkiin kuuluvasta Aspön saarelta löydetty mysteerieläimen luuranko tai luurangon osa.

Kuvia rantakalliosta löydetyistä luista jakoi alueella liikkunut Kaisa Nyberg Twitterissä. Julkaisusta tuli pienoinen viraalihitti, ja monet kommentoijat jakoivat teorioitaan siitä mille eläimelle luut mahtoivat kuulua. Luurangon epäiltiin kuuluneen niin joutsenelle, hauelle, hylkeelle, käärmeelle kuin lohikäärmeellekin.

Varmuutta luiden alkuperälle ei ole saatu, mutta tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Ylen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan kyseessä oli todennäköisesti jokin vesistöissä viihtyvä lintu. Birdlifen suojelu- ja tutkimusjohtaja Teemu Lehtiniemi ja Luonnontieteellisen keskusmusen lintuasiantuntija Jari Valkama epäilevät luiden kuuluneen joutsenelle. Oulun yliopiston eläinfysiologian emeritusprofessori Esa Hohtola puolestaan epäilee kyseessä olleen jokin muu lintulaji kaulanikamien määrän perusteella.