Tanska luopuu kaikista koronarajoituksista – tuplarokotus jo 80 prosentilla

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tanskan terveysministeri Magnus Heunicke on tiedottanut, että maa poistaa kaikki koronavirusrajoitukset 10. syyskuuta alkaen. Tanskassa on voinut matkustaa ilman maskia joukkoliikenteessä jo elokuun puolesta välistä asti.

Politiken-lehden mukaan Tanskan ministeriö on päättänyt koronavirusrajoitusten purkamisesta terveysviranomaisten suositusten perusteella. Maassa on jo pitkään ollut käytössä koronapassi, jossa henkilöllä on näyttää tuore negatiivinen testitulos, hän on ottanut vähintään yhden rokoteannoksen tai hän on sairastanut koronavirustaudin. Passin avulla Tanskassa on päässyt ravintoloihin, harrastuksiin ja tapahtumiin, joissa sisätiloissa on ollut yli 500 ja ulkona yli 2.000 osallistujaa.

Rajoitusten poistaminen tarkoittaa, että koronavirusta ei luokitella enää yhteiskunnallisesti kriittiseksi sairaudeksi Tanskassa. Rajoitukset otetaan kuitenkin uudestaan käyttöön, mikäli tilanne heikkenee maassa. Tanskassa on laskettu, että ihmisten ahkera testaaminen tulee halvemmaksi kuin yhteiskunnan sulkeminen. Lisäksi 80 prosenttia väestöstä on ottanut kaksi koronavirusrokotetta.