Järjetön onnettomuus: Erikoiskuljetus jumiutui tasoristeykseen – sitten juna saapui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tasoristeysten onnettomuudet ovat viime vuosina vähentyneet merkittävästi, kun tasoristeyksiä on vähennetty ja niiden turvalaitteita on parannettu. Onnettomuuksia kuitenkin sattuu edelleen. Parhaillaan verkossa ihmetystä aiheuttava tapaus on ainutlaatuinen.

Rekkakuskin verkossa julkaisemalla kännykkävideolla nähdään miten tuulivoimalan roottorin valtavaa lapaa kuljettanut erikoiskuljetus jumiutuu tasoristeykseen, koska reittiä ei selvästikään oltu tutkittu asianmukaisesti ennakkoon. Siinä ei kuitenkaan ollut vielä kaikki, sillä rekan ja tuulivoimalan lavan ollessa jumissa keskellä tasoristeystä alkavat hälytyslaitteet varoittaa junasta.

Erikoiskuljetuksen kuljettaja painaa lopulta hädissään kaasua ja erikoiskuljetus tuhoaa tasoristeyksen turvalaitteita. Aika ei kuitenkaan enää riittänyt ja juna jyrää suoraan tuulivoimalan lavan läpi tuhoten sen ja erikoiskuljetusta vetäneen rekan.