Oululaismarketin asiakkaat joutuivat somehuijauksen uhriksi

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Erilaiset pankkien, kauppojen ja muiden palvelujen nimissä tehtailtavat huijaukset ovat olleet viime vuosina yleisiä. Nyt Oulun Välivainion K-Supermarketin asiakkaita on varoitettu Facebookiin kaupan nimissä perustetusta huijausprofiilista.

Valeprofiilin kerrotaan lähestyneen ihmisiä kaveripyynnöillä ja kehottaneet heitä rekisteröitymään epäilyttävälle sivustolle lunastaakseen palkinnon. K-Supermarketin mukaan kauppa ei todellisuudessa tekisi näin.

– Suosittelemme estämään kyseisen profiilin, jos saatte kaveripyyntöjä tai teitä lähestytään yksityisviestein, jossa pyydetään klikkaamaan jotain linkkiä. Me emme sellaisia lähetä, K-Supermarket Välivainion virallisella Facebook-sivulla kirjoitettiin.

Tapaus on vain yksi esimerkki lukuisista samankaltaisista somehuijauksista, joten esimerkiksi Facebookia käyttäessä kannattaa olla tarkkana. Oululaisen ruokakaupan nimissä leviävästä huijauksesta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

 

https://www.facebook.com/ksupermarketvalivainio/posts/4223655767669561