Rammstein-laulaja Till Lindemann pidätetty Venäjällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalainen laulaja ja lauluntekiä Till Lindemann tunnetaan parhaiten suositun Rammstein-yhtyeen keulakuvana. Nyt Lindemann-sooloprojektinsa kanssa kiertueella oleva laulaja on joutunut pidätetyksei Venäjällä.

Poliisin kerrotaan pidättäneen Till Lindemannin hänen hotellihuoneessaan. Laulaja oli tapahtumahetkellä hotellissa valmistautumassa suunniteltuun esiintymiseensä Maklarin For Homeland -festivaaleilla. Lindemann tai hänen edustajansa eivät ole toistaiseksi julkaisseet virallista tiedotetta asiaan liittyen.

Pidätyksen tarkka syy ei ole tiedossa, mutta Summa Inferno -sivuston mukaan tapaus liittyy Venäjän suuret yleisötapahtumat kieltäviin koronarajoituksiin. Lindemannin manageri Anar Reibandia puolestaan syytettiin luvattomasta työnteosta maassa saavuttuaan Venäjälle turistina.

Rammstein-fanisivusto RammWikin mukaan Lindemannin esiintyminen festivaaleilla peruttiin. Syytteet hänen manageriaan vastaan on puolestaan sivuston Facebook-julkaisun mukaan hylätty. Lindemannin oli määrä esiintyä 4. ja 5. syyskuuta Spasskaya Baschnja -festivaaleilla Moskovassa, mutta kyseisten esiintymisten kohtalo ei ole tiedossa.