Blockfest julkisti ensimmäiset artistikiinnityksensä ensi kesäksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali Blockfest on julkistanut ensimmäiset artistikiinnityksensä ensi kesäksi. 19. – 20. elokuuta 2022 Tampereella nähdään yksi tämän hetken trap-musiikin isoimmista artisteista, kun yhdysvaltalaisräppäri Lil Baby saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen. Lisäksi tapahtumassa nähdään Grammy-palkittu yhdysvaltalainen SAINt JHN ja useita kotimaisia huippunimiä.

Debyytistään lähtien trap-musiikin puhutuimpiin nimiin lukeutunut Lil Baby on tuottanut useita mixtapeja, debyyttialbuminsa Harder Than Ever (2018) sekä listamenestystä niittäneen ja Billboard TOP 200 -listan ykkössijan napanneen My Turnin (2020). Itsensä genren kärkipaikoille riimitellyt Lil Baby on työskennellyt useiden rap-artistien kanssa Travis Scottista Gunnaan sekä saavuttanut monia ehdokkuuksia ja palkintoja, aina Grammy-nimityksestä Apple Music Awardsien vuoden artistiksi.

Filosofiseksi räppäriksikin tituleerattu, monilahjakas guyanalais-yhdysvaltalainen SAINt JHN on toinen nyt paljastetuista festivaalin kansainvälisistä artisteista. Taitavasti maailmankuvaansa sanoittava rap-artisti, tuottaja sekä laulaja-lauluntekijä nappasi keväällä 2021 Grammy-palkinnot muun muassa Beyoncén kanssa työstetystä Brown Skin Girl -musiikkivideosta sekä parhaasta remixistä, Imanbekin kanssa uudistetusta SAINt JHN:n megahitistä Roses.

Kotimaisista artisteista ensi kesän Blockfesteille esiintymään on vahvistettu kesällä uutta musiikkia julkaisseet Cledos sekä Pyrythekid, huomiota persoonallisella soundillaan herättänyt artistitulokas Rosa Coste sekä valloittavista livekeikoistaan tunnettu ibe. Blockfest-ohjelmistoon on luvassa lisää kansainvälisiä huippuesiintyjiä sekä kiinnostavimpia kotimaisia artisteja, joihin sisältyy niin kuluneelle kesälle suunniteltuja kiinnityksiä kuin ajankohtaisimpia uusia nimiä meiltä ja maailmalta.

Lipunmyynti ensi vuoden tapahtumaan avataan myöhemmin tänä syksynä ja myyntiin vapautetaan palautettavat liput, aiempaa kalliimpaan hintaan laadukkaamman ja kansainvälisemmän ohjelmiston myötä. Tämän vuoden liput ovat käytettävissä ensi vuoden tapahtumaan – lisätietoa käytännöistä löytyy Blockfestin verkkosivuilta sekä lipunvälittäjiltä. Festivaali on suunnattu vain täysi-ikäisille myös ensi vuonna.