Kimi Räikkönen päättää uransa formuloissa: ”Tämä on viimeinen kauteni”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen formulatähti Kimi Räikkönen on ilmoittanut lopettavansa formulauransa. Hän kertoi sosiaalisessa mediassa, että kuluva kausi jää hänen viimeisekseen autourheilun kuninkuusluokassa. Samalla Räikkönen paljasti, ettei päätös ole tuore, vaan hän on tehnyt sen jo viime talvena.

– Se on tässä. Tämä on viimeinen kauteni Formula 1 -sarjassa. Tämä on päätös, jonka tein viime talvena. Päätös ei ollut helppo, mutta tämän kauden jälkeen on aika uusille asioille. Vaikka kausi on yhä käynnissä, haluan kiittää perhettäni, kaikkia tiimejäni, kaikkia jotka ovat olleet mukana urallani ja ennen kaikkea upeita fanejani, jotka ovat kannustaneet koko tämän ajan, Kimi Räikkönen kirjoitti Instagramissa.

Kimi Räikkösen ura Formula 1 -sarjassa on kestänyt peräti 20 vuoden ajan. Hänet on nähty useissa talleissa, joista Ferrarilla hän voitti vuonna 2007 maailmanmestaruuden. Jäämiehenä tunnettu suomalainen tunnetaan siitä, ettei hän esittele kovin helposti tunteitaan median edessä. Formula 1 -uransa hän aloitti Sauberilla vuonna 2001, mutta vaihtoi pian McLarenille. Välillä hän oli kolmen vuoden ajan poissa F1-sarjasta, kunnes teki paluun Lotus-tallin kuljettajana. Nykyisin Räikkönen ajaa Alfa Romeon tallissa.