Säässä ehkä yllätyskäänne – intiaanikesä tulossa ensi viikolla?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sää on ollut loppukesästä ja alkusyksystä varsin vaihtelevaa. Kuluvana viikkona lämpötilat ovat laskeneet, ja viikonlopuksi on luvattu sateista ilmaa. Ensi viikolla tiedossa voi kuitenkin olla jälleen uusi lämmin käänne.

Matalapaineen on ennustettu väistyvän 6. syyskuuta alkavalla viikolla. Suomen ylle saattaa yltää korkeapaineen alue, jonka ansiosta lämpötilat voisivat nousta viikon puolivälistä alaken eteläisessä Suomessa 15 asteen yläpuolelle, jopa 20 asteeseen. Pienen intiaanikesän rantautuminen Suomeen on siis mahdollista.

Ensi viikon sademäärät ovat Forecan kuukausiennusteen perusteella keskimääräistä pienempiä tai keskimääräisen tuntumassa. Syyskuun 13. päivä alkavalla viikolla sään ennustetaan muuttuvan jälleen epävarmemmaksi, joskaan lämpötilat eivät toistaiseksi näytä tavanomaista kylmemmiltä tai lämpimämmiltä.