Taksin käyttöön muutoksia – hintasotkuihin selvennystä

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Taksilla matkustamiseen hinnoitteluun ja hintojen esittämistapaan on tulossa tarkennuksia 1. syyskuuta alkaen. Asiakkaille on jatkossa kerrotava ennen matkan alkamista tai tilauksen vahvistamista matkan kokonaishinta tai vähintään hinnan määräytymisen perusteet.

Jos taksimatkalla ei ole sovittu kiinteää hintaan, täytyy asiakkaalle antaa ennen matkaa tieto myös 10 kilometrin ja 15 minuutin esimerkkimatkan hinnasta. Niiden avulla asiakas voi helposti vertailla eri taksien hintoja. Traficomin tiedotteen mukaan esimerkkimatkan hinnan tulee löytyä taksin hinnastosta ylimpänä.

Takseissa täytyy olla 1. syyskuuta alkaen joko taksimittari tai muu yrittäjän, kuljettajan, matkan ajankohdan, pituuden, hinnan ja maksutavan tiedot keräävä järjestelmä. Asiakkaalle on myös edelleen tarjottava kuitti matkasta.

Taksit tunnistaa autossa olevasta taksivalaisimesta. Poikkeuksen muodostavat etukäteen sopimuksella sovitut yritys- ja edustusajot. Myös taksiliikenneluvan haltijan nimi, yhteystiedot ja kuljettajan nimi täytyvät olla asiakkaan nähtävillä.