Suomalaistislaamo kehitti viinattoman viinan

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Alkoholittomien juomien suosio on viime vuosina kasvanut Suomessa. Pian alkoholittomien oluiden, siidereiden ja lonkeroiden rinnalle ilmestyy ensimmäinen suomalainen alkoholiton viina. The Helsinki Distilling Company -tislaamon uutuustuote kantaa nimeä Helsinki Nolla. Kyseessä on alkoholiton kirkas tisle, jota voidaan yhtiön mukaan käyttää ginin tavoin.

– Riittävästi makua sisältävä Helsinki Nolla mahdollistaa aidon drinkkielämyksen ilman alkoholia. Se ei ole makuvettä, vaan yrttitisleestä ja mausteista valmistettu alkoholiton juoma, joka tukee laadukasta tonic-vettä sekä muita cocktailien rakennusaineita. Nollan hinnan halusimme pitää kuluttajaystävällisenä, jotta yhä useampi pääsisi kokeilemaan myös aitoja alkoholittomia cocktaileja, tislaamon Master Blender Kai Kilpinen kuvailee tiedotteessa.

Kilpinen ja ja vuonna 2018 Destille Berlin -kilpailussa Euroopan innovatiivisimmaksi tislaajaksi nimetty tislaajamestari Mikko Mykkänen ovat kehitelleet muun tislauksen ohella alkoholiton tislettä vuoden ajan. Helsinki Nolla saapuu vähittäiskauppojen hyllyille syyskuun alussa. Makunsa katajanmarjoista ja muista mauste- ja yrttitisleistä saavan juoman tarkka resepti on salaisuus.